Voedingsadvies voor hond en kat


Wij mensen, hebben naast een huisarts nog een ruime keus uit andere takken van de gezondheidszorg wanneer de huis arts er niet uitkomt. Je kunt dan prima terecht bij een diëtist, voedingsdeskundige, of alternatief therapeut.

Bij dieren is dit een heel ander verhaal. Er zijn weinig plaatsen waar je met je geliefde viervoeter terecht kunt op het moment dat de dierenarts de oplossing niet meer heeft. Bovendien zijn de diverse onderzoeken vaak hartstikke prijzig.

Langzaam maar zeker zie je steeds meer specialisten in de hondenwereld opgeleid worden. Een goede zaak wat mij betreft! Als iedereen doet waar hij of zij in gespecialiseerd is, en we werken allemaal samen.. Dan kunnen we vrijwel elke hond of kat helpen.

Ik kan je, als voedingsdeskundige, laten zien dat veel dieren van hun nare jeuk, schilfers, diarree en andere klachten af kunnen komen door hun voeding en voedingspatroon goed te onderzoeken, en af te stemmen op hun specifieke behoeftes. Dit zonder dure onderzoeken en onnodige medicijnen.

Ik ben sinds een aantal jaren opgeleid en werkzaam als voedingsdeskundige voor honden en katten. Ik heb sinds 2007 een eigen dierenspeciaalzaak gehad, en heb gewerkt als voedingsdeskundige in het noordoosten van Nederland. Mijn werkzaamheden bestonden uit het geven van lezingen en trainingen aan personeel van dierenspeciaalzaken, pensions, asiels en hondenscholen. Ik heb met mijn eenvoudige maar doelgerichte werkwijze vele dieren een prettiger leven kunnen geven. 

 

 

Feiten

- Veel problemen met huid, vacht en onlasting worden veroorzaakt door (bij) voeding.

- Bijna de helft van de honden in Nederland is te dik.  

- Een groeiende groep honden vertoont tekenen van een overgevoeligheid of allergie.

- In de dierenspeciaalzaken zie je meer en meer hypoallergene voeding komen, steeds meer producten die beloven je hond te bevrijden van al zijn klachten.

- Helaas zien we steeds meer honden met rode pootjes, slechte ontlasting, jeuk, of      doffe vachten.

 


Hoe werk ik

Als voedingsdeskundige kijk ik naar de hele hond. Ik ga vanuit diverse oogpunten op zoek naar de oorzaak van het probleem. Dit noemen we een holistische visie of benadering.

Niet alleen bekijk ik de huidige voeding, ik doe een uitgebreide algehele gezondheidscheck . Hierbij kijk ik naar de tanden, huid, vacht, oren ogen en zoek naar aanwijzingen die kunnen vertellen waar het onderliggende probleem zich bevindt. In een gesprek probeer ik samen met de eigenaar uit te vinden hoe het probleem ontstaan is. In overleg gaan we op zoek naar een oplossing. Je zult je verbazen hoe vaak de oplossing niet heel ingrijpend blijkt te zijn. 

Ik werk ook als energetisch therapeut en dit zet ik waar nodig in om de vinger achter de problematiek te krijgen.

Door mijn kennis en ervaring weet ik in de meeste gevallen een traject uit te stippelen die de hond of kat weer op het juiste spoor krijgt.

In sommige gevallen is slechts een eenmalige behandeling en advies nodig, terwijl we in andere gevallen een langduriger traject in gaan om de juiste voeding bij de hond of kat uit te kiezen.


Ik kan je helpen in gevallen van

Chronische diarree, en slechte ontlastin

- Jeukklachten, bultjes

- Schilferige huid, slechte vacht

- Kale plekken

- Chronische oorontsteking

- Roodverkleuring van de vacht.

- Een te hoog energieniveau.

Neem vrijblijvend contact op over de mogelijkheden.

 


Werkwijze

Er zijn de volgende mogelijkheden:

Consult in onze praktijk

Consult bij u thuis of op locatie

Wil je een afspraak maken? Stuur dan een mailtje naar info@voedingsadviesvoordehond.nl. Dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met u op.

Met nadruk wil ik aangeven dat ik onafhankelijk ben en niet gesponsord wordt door een voedingsfabrikant.