Wie ben ik?


Mijn naam is Lotte Botter en ik ben voedingsdeskundige voor mens en dier. 

Dagelijks geef ik advies over gezond eten en doe dit op mijn eigen no-nonsense wijze. Ik geef mensen de handvatten om de veranderingen in gang te zetten die ze zo graag willen.

Er is zo ontzettend veel keus in diervoeding, en zo weinig mensen met onderbouwde kennis.

Dit zorgt er voor dat mensen “verdwalen” in het woud van honden en kattenvoeding. Ga je nu voor brok of vers vlees? En hoe kies je nu een goede voeding?

Ik heb een mbo opleiding dierverzorging en een afgeronde opleiding HBO voedingsdeskundige, en ik leg momenteel de laatste hand aan mijn HBO medische basiskennis. Ook volg ik nog een opleiding tot energetisch therapeut. De afgelopen jaren heb ik bijscholing gevolgd bij diverse professionals op het gebied van honden en kattenvoeding. Bij zowel gespecialiseerde dierenartsen, als voedingsfabrikanten, fokkers en mensen uit de hondensport. Mijn kennis is dus opgedaan vanuit verschillende invalshoeken.

Een aantal jaar heb ik een eigen dierenspeciaalzaak gehad, en ben de afgelopen jaren werkzaam geweest als voedingsdeskundige in de dierenspeciaalzaak en heb ik als voedingsdeskundige gewerkt voor een grote fabrikant van zowel brok, vers vlees en natvoeding. Ik heb hier ook veel kennis opgedaan en cursussen gevolgd hoe de diverse voeding gemaakt worden en wat de haken en ogen zijn bij elk productieproces.

Ook werk ik nauw samen met diverse dierenartsen, een osteopaat en een klassiek homeopaat. Mij kracht ligt niet enkel bij mijn kennis over voeding, Ik weet ook wanneer ik het over moet dragen aan een andere professional.

Ik geef workshops, lezingen en trainingen over voeding. Over onderwerpen als: Graanvrij, glutenvrij, BARF, KVV en voeding algemeen. Dit doe ik in Deventer, maar ook op locatie in heel Nederland.

Het spreken voor groepen en het overbrengen van kennis is iets waar ik mij de afgelopen jaren in bekwaamd heb. Dit doe ik met veel liefde en overtuiging. Wie mij ontmoet zal mijn liefde voor honden, voeding en gezondheid voelen. Ik ben een mens met een missie!

Ik kan je helpen bij het uitzoeken van een passende voeding, zodat je het maximale uit je viervoeter haalt. Op efficiënte wijze kunnen voeding gerelateerde problemen opgelost worden.

Met mijn persoonlijke en no-nonsense aanpak heb ik al vele goede resultaten behaald.