Past de huidige voeding wel bij je hond?

Een groot gedeelte van de honden in Nederland krijgt een voeding die helemaal niet goed bij hem past! Heeft je hond last van 1 van de onderstaande klachten, dan is het misschien tijd om hier eens goed naar te kijken.

1:  Overmatig verharen. 

Een gezonde hond zou buiten de standaard ruiperiodes vrijwel geen haar moeten verliezen. Honden die het hele jaar door flink haren kunnen enorm veel baat hebben bij een meer passende voeding.

2:  Stinken.

Een hond hoort niet naar natte hond te ruiken als hij niet nat is. Ook hoort de vacht niet vet aan te voelen en een vies laagje achter te laten op je vingers. Is dit wel het geval, dan is het zeker tijd om de huidige voeding eens onder de loep te nemen.

3:  Regelmatig krabben.

Iedere hond heeft wel eens jeuk, maar vaker dan een paar keer per dag zou je viervoeter niet moeten krabbelen. Krabben, bijten en schuren kunnen tekenen zijn dat er problemen zijn die voedings-gerelateerd  zijn.

4:  Een slechte adem.

Je hond hoeft echt niet altijd naar bloemetjes te ruiken uit zijn mond, maar als je een beetje misselijk wordt als hij of zij vlakbij je komt is er toch echt iets aan de hand! Een slecht passende voeding kan een nare lucht veroorzaken.

5:  Wisselende ontlasting.

Wat is het toch onhandig als de poep van je hond op moet rui8men, maar het is bijna niet op te pakken! Wisselende ontlasting komt heel erg vaak voor bij honden. Nu hoeft de poep van je hond niet altijd hetzelfde te zijn, maar als de voeding past, en de hond verteert het goed, zou het vrijwel altijd een nette stevige drol moeten zijn. Is dit niet zo? Dan is het tijd om eens naar de voeding te kijken!

Voedingsadvies voor de hond is een gespecialiseerde praktijk voor de hond. Wij verzorgen lezingen, trainingen, bijscholing en advies op maat.

______________________________________________________________________