Een wandelende determinatietabel


Hoe vaak gebeurt het wel niet dat ik in contact gebracht wordt met een eigenaar die radeloos is! Elke dierenarts, specialist, kliniek is van binnen gezien en de dierenartsrekeningen komen tot het plafond.

En tijdens een consult kom ik er achter dat het probleem op een vlak ligt wat blijkbaar iedereen over het hoofd heeft gezien!

De ene keer blijkt hij niet tegen z’n nieuwe kleedje te kunnen, de andere keer kwamen de problemen op na een ontwormings kuurtje. Ook giardia, mijten en andere kleine kruipende beestjes herkent blijkbaar ook nog steeds niet elke dierenarts….

Mensen denken wel eens dat wat ik doe niet zo ingewikkeld is, maar soms is het echt puzzelen. Ik vergelijk het altijd met een determinatietabel:

 Door mijn zeer specifieke manier van vragen stellen, en de linken die ik leg, kom vaak al achter een mogelijke oorzaak van de klachten.

Zo heb ik een tijdje geleden een shar-pei met enorme jeuk vrij eenvoudig kunnen helpen, met een beetje hulp van de eigenaar… Hij bleek toch niet te kunnen tegen dat blikje wat er in de vakantie door zijn brokjes was gedaan. Dat blikje kreeg hij anders nooit, maar omdat hij niet goed at op zijn logeeradres leek dit een goede oplossing. En omdat hij het zo lekker vond, had de eigenaar dit thuis ook maar eens gehaald.

Dit blikje heeft een kettingreactie aan jeuk en ander ongemak veroorzaakt, met als gevolg dat hij bij de dierenarts terechtkwam. Antibiotica, een spuit tegen de jeuk en hypoallergene voeding…. Dat leek de oplossing. Tot na zes weken de jeuk weer terugkwam.

Na een uurtje speuren hadden we de boosdoener te pakken en hebben deze knappe man een weekje laten ontgiften op een uitgebalanceerd dieet, en daarna weer op zijn oude brokjes. Probleem opgelost!

Wil je ook eens een second opinion vanuit een hele andere hoek? Neem dan eens contact op. In een consult kan ik vaak al zien of ik iets voor je betekenen kan. De deurklink van de dierenarts is duurder…

______________________________________________________________________